Vuonna 2017 Raahen Suzukisoittajien kannatusyhdistys ry viettää juhlavuotta, sillä soitonopetus Suzuki-menetelmällä aloitettiin Raahessa 30 vuotta aikaisemmin, vuoden 1987 alussa. Tällä sivulla julkaistaan juhlavuoteen liittyviä kirjoituksia.

Musiikkiopiston rehtorin tervehdys

Raahen musiikkiopiston suojissa toimiva Suzuki-soittajat on jo 30 vuoden ajan tehnyt alueella uraauurtavaa musiikkikasvatustyötä. Luontevasti muuhun musiikkiopiston toimintaan nivoutunut Suzuki-opetus ottaa huomaansa soittamisesta kiinnostuneet pienet lapset valmentaen heitä siirtymään joustavan yhteistyön turvin oppilaitoksen solistisiin opintoihin soveltuvassa vaiheessa.

Yhdessä musiikin maailmaan kasvattaen musiikkiopiston Suzuki-soittajista on vuosikymmenten aikana valmistunut lukuisa joukko viulunsoiton ammattilaisia sekä innokkaita harrastajia.

Lämpimästi juhlavuottaan viettävää yhdistystä onnitellen sekä tulevia yhteistyövuosia innolla odottaen,

Kristina Leskinen,
rehtori, Raahen musiikkiopisto

Iloitsen työstäni viulunsoiton opettajana


Jokaisella ihmisellä on lahjoja. Suzuki – soitonopetusmenetelmän lähtökohtana on rakkaudella kasvattaminen. Kun näkee läheltä lapsen soittotaidon puhkeavan kukkaan, se synnyttää iloa. Tohtori Suzukin mielestä suurin ilo, minkä aikuinen voi kohdata, syntyy lapsen piilevien kykyjen kasvattamisesta. Tällöin lapsi on kyvykäs ilmaisemaan kaikkea sitä eheyttä ja inhimillisyyttä, mikä ihmisyydessä on kauneinta.

Lapsi, tuo kasvunsa alkumetreillä oleva pieni ihmistaimi, tarvitsee hyvän ja ravitsevan maaperän, paljon kastelua ja auringon valoa voidakseen kasvaa ja puhjeta täyteen kukkaansa! Musiikki ja taide ovat todella hyvä kasvualusta ja niiden avulla voi muuttaa maailmaa parempaan suuntaan.

Musiikin avulla opimme empatiaa, kauneuden ja myötäelämisen kykyä sekä kehitymme yksilöinä. Viimekädessä maailmamme rakentuu yksilöistä, joilla on arvot ja asenteet. Siksi kaikki kasvattajat ja soitonopettajat tekevät äärimmäisen tärkeää ja vastuullista työtä, kun ohjaavat lapsia hyvien arvojen ääreen ja tukevat heitä oppimisen tiellä.

Olen todella kiitollinen ja etuoikeutettu sen vuoksi, että saan tehdä juuri tätä työtä. Saan olla mukana todistamassa ja tukemassa monen pienen soittajanalun kasvua, kehitystä ja kukkaan puhkeamista.

Lämpimät kiitokset Raahen Musiikkiopistolle sekä Raahen musiikkiopiston Suzukisoittajien kannatusyhdistykselle pitkästä ja antoisasta yhteistyöstä.

Yhteisistä musiikkihetkistä nauttien,
Marita Tuhkala
Suzukiviulunsoiton opettaja
Raahen Musiikkiopisto

Suomen Suzukiyhdistys onnittelee

Suomen Suzukiyhdistys onnittelee Raahen musiikkiopiston Suzuki-soittajia pitkäaikaisesta toiminnastaan 30. juhlavuonna. Raahen Suzukisoittajien kannatusyhdistys ry on yksi vanhimmista Suomessa toimineista Suzuki-menetelmää ja Suzuki-soittajia tukeneista yhdistyksistä. Suomen Suzukiyhdistys kiittää tekemästänne hienosta, pitkäjänteisestä työstä, mitä olette tehneet menetelmän eteen ja vahvistatte edelleen juhlavuotenne merkeissä. Teidänlaisianne toimijoita tarvitaan, jotta yhä useampi lapsi voisi soittaa ja kasvaa samalla ihmisenä Suzukin opeissa. Toivotan onnea koko juhlavuodelle ja juhlakonserttiin!

Niina Haapanen, Suomen Suzukiyhdistyksen puheenjohtaja

Juhlakonsertti 9.4.2017

Haastatteluja

viulisti Riikka Kokkonen

viulisti Sonja Tuomela

lääkäri Antti Hosio

diplomi-insinööri Juha Hauru

viulisti ja viulunsoitonopettaja Maarit Karppelin